Hoe werkt de veiling?

Hoe werkt de veiling?


Stel, u bent bij ons geweest en heeft uw munten laten taxeren. U was toch wel verrast over de waarde en volgt ons advies op om het geheel te laten veilen. We vullen samen een inzendingsformulier in waarop staat wat we gaan veilen en wanneer. U krijgt een afschrift, uw bewijs dat de munten op dat moment door ons beheerd worden. Vanaf dat moment zijn ze tevens bij ons verzekerd. Dat waren ze bij u thuis waarschijnlijk niet!

Dan gaan wij voor u aan de slag. Uw verzameling wordt enthousiast gedetermineerd, beschreven en opgenomen in onze rijk geïllustreerde catalogus. Deze full-colour catalogus wordt in grote getale in Nederland en daarbuiten bezorgd bij geïnteresseerde kopers. Deze bieders zijn zorgvuldig geselecteerd uit ons klantenbestand en zorgen er vervolgens voor dat tijdens de meerdaagse veiling uw stukken zoveel mogelijk zullen opbrengen. Zij bieden via internet, schriftelijk, telefonisch of zelf in de zaal.
U ontvangt als inzender ook een catalogus thuis met daarin een overzicht van uw inzending. Uiteraard bent u van harte welkom op de veiling om te kijken hoe de verkoop gaat. Overigens presenteren wij de catalogus met daarin uw munten ook digitaal op onze website, als bladercatalogus (klik hier voor een voorbeeld). Succes gegarandeerd!

Na de veiling krijgt u weer bericht van ons, een brief vertelt u wat de kavels hebben opgebracht, per stuk gespecificeerd. Overmaking van de behaalde opbrengst aan u is de laatste, maar niet minst belangrijke stap. En wij noteren weer een tevreden inzender!


nvmh | kngmp
MPO © 2019